ua en ru

Одному з фігурантів "вугільної справи" знизили заставу. Але залишили під вартою

Одному з фігурантів "вугільної справи" знизили заставу. Але залишили під вартою Фото: фігурант "вугільної справи" Сергій Кузяра (facebook com sergeykuzyara)
Автор: Юлия Бойко

Одному з фігурантів так званої "вугільної справи" Сергію Кузярі знизили заставу з 500 до 250 млн гривень. Але залишили під вартою до 14 січня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Київського апеляційного суду.

Повідомляється, що суд скасував рішення Печерського районного суду Києва від 16 листопада, згідно з яким Кузяра відправився під варту з можливістю вийти під заставу в 500 млн гривень.

"Постановлено нову ухвалу... продовжено відносно підозрюваного термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 14 січня 2022 року з альтернативою внесення застави у розмірі 250 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, у вересні Сергія Кузяру екстрадували з Туреччини, після чого він був затриманий в Україні. Він був радником колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького, який займав цей пост до Майдану. За даними слідства, в 2014-2015 роках українська сторона через Кузяру контактувала з представниками "ЛДНР" з питань закупівель вугілля.