ua en ru

Одному з фігурантів "справи 2 травня" повідомили про нову підозру

Одному з фігурантів "справи 2 травня" повідомили про нову підозру Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Нова підозра пред'явлена росіянину Євгену Мефедову

Одному з фігурантів справи про заворушення в Одесі 2 травня 2014 року росіянину Євгену Мефедову повідомили про нову підозру. Про це у Facebook повідомив адвокат Мефедова Валентин Рибін.

"Мефедову предьявлено нову підозру", - повідомив Рибин.

Щоб не вийшов з в'язниці ніколи! Тепер навіть менти займаються політичними справами! Мефедову предьявлено нове підозра!!!

Опубліковано Валентином Рыбиним 12 жовтня 2017 р.

В документі, опублікованому Рибіним, йдеться, що Мефедову повідомили про підозру у вчиненні дії, вчиненої з метою насильницької зміни і повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України), та підготовці до організації масових заворушень, що супроводжувалися опором представникам влади із застосуванням предметів, які використувалися як зброя (ч. 1 ст. 14 і 1 ч. ст. 294).

Нагадаємо, 18 вересня Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали двох фігурантів "справи 2 травня" в Одесі відразу після виправдання. Їм інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

"Проросійських учасників трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі Сергія Долженкова і Євгена Мефедова (громадянин РФ), тільки що виправданих судом Чорноморська по справі про масові заворушення, знову затримали", - повідомляла "Думська".