ua en ru

В одному з приміщень ЧАЕС зафіксували задимлення

В одному з приміщень ЧАЕС зафіксували задимлення Фото: ЧАЕС (РБК-Україна)

Наразі задимлення ліквідовано

В одному з приміщень Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) сьогодні, 13 червня 2017 року, було зафіксовано задимлення. Про це йдеться у повідмоленні прес-служби Державної інспекції ядерного регулювання України.

"О 15:57 13.06.2017 р. отримано інформацію від НЗС ЧАЕС стосовно задимлення приміщення №509 блоку №3 ЧАЕС. О 16:00 задимлення ліквідовано з допомогою працівників МНС", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, радіаційний стан приміщень блоку №3 та майданчику ЧАЕС без змін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував низку проектів з альтернативної енергетики в зоні Чорнобильської атомної електростанції.

Кабмін розглядає можливість реалізації проектів вироблення сонячної енергетики в зоні відчуження, що сприятиме залученню нових інвестицій та зміцненню енергетичної безпеки країни.

"Ми вважаємо, що треба створити абсолютно конкурентні умови, щоби ті компанії, які хочуть взяти участь у цих масштабних проектах (щодо вироблення сонячної енергетики), по-перше, зробили це відкрито, публічно, через зрозумілі процедури і механізми для того, щоб ми отримали найкращі інвестиції, мінімізували будь-які втручання і все зробили дуже конкурентно, прозоро", - сказав Гройсман.