ua en ru

Одного з українських авіаперевізників можуть позбавити права на польоти

Одного з українських авіаперевізників можуть позбавити права на польоти Фото: авіаперевізник "Анда Ейр" (anda-air.aero)

Рішення було прийнято 20 липня на засіданні постійно діючої сертифікаційної комісії Державіаслужби

Державна авіаційна служба України призупинить сертифікат експлуатанта авіаперевізника "Анда Ейр" якщо не будуть усунуті невідповідності вимогам Повітряного кодексу України. Про це повідомляє прес-служба Державіаслужби.

Повідомляється, що відповідне рішення було прийнято 20 липня на засіданні постійно діючої сертифікаційної комісії Державіаслужби.

"Відповідно До пункту 6 статті 10 Повітряного кодексу України для забезпечення безпеки польотів та безперебійної роботи транспортної системи України в частині повітряних перевезень авіакомпанія повинна забезпечити експлуатацію не менше двох повітряних суден", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в сертифікаті експлуатанта "Анда Ейр" в даний час знаходиться тільки одне повітряне судно.

"На засіданні постійно діючої сертифікаційної комісії Державіаслужби 13 липня авіаперевізник був попереджений про необхідність внесення в сертифікат другого повітряного судна до 21 липня", - йдеться в повідомленні.

Однак, враховуючи значну кількість пасажирів, які планують скористатися послугами авіаперевізника протягом вихідних (22-23 липня), комісія прийняла рішення продовжити термін усунення невідповідностей до 25 липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя і зони проведення антитерористичної операції) у січні-червні 2017 р. послугами пасажирського транспорту скористалися 2 млрд 319,8 млн. пасажирів, що на 0,8% більше показників відповідного періоду 2016 р.