ua en ru

У одного з викрадачів Гончаренка знайшли російський паспорт, - Луценко

У одного з викрадачів Гончаренка знайшли російський паспорт, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Інший викрадач виявився колишнім військовослужбовцем

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що серед викрадачів нардепа Гончаренка депутат Лиманської районної ради Одеської області, колишній військовослужбовець та чоловік з російським паспортом. Про це Луценко повідомив у Facebook.

"Наразі затримано трьох членів злочинноі групи. Серед них депутат Лиманської районної ради Одещини та колишній військовослужбовець. У одного з членів вилучено паспорт громадянина Російськоі Федераціі. У фігурантів справи вилучено балаклави, ємкість за попередньою інформацією, вміщуючу кислоту, та молоток", - зазначив генпрокурор.

Повідомляється, що злочинна група протягом року організувала та розповсюджувала на території Одеси книги та буклети для розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної честі і гідності.

altaltaltalt

Фото: речі підозрюваних у викраденні

"Серед видань - "Слуги зла или как выглядит украинский национализм", "Одесские колокола Хатыни". За висновками експертиз ця література направлена на пропагування національної ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також спрямована на актуалізацію ненависті до українських патріотів", - додав Юрій Луценко.

Слідчі прокуратури та УСБУ Одещини викрили злочинну групу осіб, яка протягом року організувала та розповсюджувала на те...

Опубліковано Юрієм Луценком 23 лютого 2017 р.

Нагадаємо, за підозрою у викраденні Гончаренко затримано 3 особи. Син депутата Лиманської ради Кушнарьова був бойовиком проросійської "Одеської дружини" і загинув у Будинку профспілок 2 травня 2014 року.