ua en ru

Одна з обміняних на Афанасьєва і Солошенко виявилася екс-помічницею нардепа, - Лещенко

Одна з обміняних на Афанасьєва і Солошенко виявилася екс-помічницею нардепа, - Лещенко Фото: Сергій Лещенко

Йдеться про Олену Гліщінську, яку, зокрема, звинувачують у сепаратизм

Одна з обміняних на Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко виявилася екс-помічницею нардепа. Про це в Facebook повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

"Звинувачена в сепаратизмі організатор так званої "Народної ради Бессарабії" Олена Гліщинська, яку вислали до Росії, обмінявши на Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, виявилася... помічником депутата Віталія Барвіненка (група "Відродження") у двох скликаннях", - написав він.


Гліщінська була помічником депутата Віталія Барвіненка

Фото: Гліщінська була помічником депутата Віталія Барвіненка

Нагадаємо, сьогодні в Москву (Російська Федерація) доставили обміняних на Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенко проросійських журналістів Олену Гліщінську і Віталія Діденка.

Директор телекомпанії "Нова хвиля" Олена Гліщінська була заарештована у квітні 2015 року за звинуваченням у "сепаратизмі і державній зраді".

Діденко працював головним редактором сайту "Інфоцентр". Під час арешту Діденко намагався втекти від співробітників Служби безпеки України (СБУ) і вистрибнув з третього поверху своєї квартири, в результаті чого отримав кілька переломів. Суд засудив Діденка до трьох років обмеження волі.