ua en ru

Одна з найбільших бірж Bitcoin припинила роботу через хакерську атаку

Bitstamp - одна з найбільших бірж для електронної валюти Bitcoin, розташована в Словенії, припинила роботу через атаки хакерів.

Bitstamp - одна з найбільших бірж для електронної валюти Bitcoin, розташована в Словенії, припинила роботу через атаки хакерів, передає ВВС.

Причиною блокування біржі і реальних виплат стала DDoS-атака. Як повідомила компанія, хакери використовували вразливість в супутньому програмному забезпеченні валюти для проведення кібератаки.

7 лютого 2014 р. японська біржа MtGox також призупинила обслуговування клієнтів, а BTC-e, розташована в Болгарії, попередила про можливі перебої в роботі.

Компанія Bitcoin Foundation, яка створила електронну валюту, повідомила, що заощадження користувачів знаходяться в безпеці, і вона в даний час працює над вирішенням проблеми.

Bitcoin є децентралізованою електронною платіжною системою, що не має адміністратора або якого-небудь його аналога. Ця система використовує однойменні одиниці для платіжного обліку. Биткоины можуть використовуватися для електронної оплати товарів і послуг у продавців, готових їх брати. Також існує можливість обміну биткоинов на звичайні гроші через спеціалізовані торгові майданчики або обмінники. Ключовими відмінністю від звичайних електронних грошей є анонімність валюти, оскільки емісія нових биткоинов може здійснюватися будь-яким бажаючим, який дотримується всі необхідні вимоги системи.