ua en ru

Один із загарбників одеського ринку "7 кілометр" зізнався у злочині та дав свідчення на спільників

Один із загарбників одеського ринку "7 кілометр" зізнався у злочині та дав свідчення на спільників Фото - з відкритих джерел

За даними ЗМІ, Добрянський-молодший, Іпатенко і Максименко вступили в змову з метою заволодіння підприємством

Один з підозрюваних в захопленні одеського ринку "7 кілометр" Леонід Іпатенко - один з "проміжних" власників фірми - дав свідчення в суді на спільників. Про це повідомляє одеське видання "Таймер".

Зокрема, за даними видання, після смерті Віктора Добрянського, єдиним власником підприємства стала його дочка Ірина Чернат. Однак у 2014 році власники підприємства змінилися: спочатку ними раптово стали певний Леонід Іпатенко і Роман Максименко, які пізніше переоформили підприємство на сина Ірини Чернат і онука засновника промринку Віктора Добрянського-молодшого. Вдова Віктора Добрянського-старшого Валентина Олексіївна заявляла, що онук засновника промринку фактично викрав підприємство у своєї матері.

Як зазначається, у 2017 році маніпуляціями з правом власності на фірму "Віктор-Д" та її активи зацікавилися правоохоронці, які відкрили кримінальне провадження за ст. 206-2 КК України (незаконне заволодіння майном) та ст. 209 КК України (відмивання доходів, одержаних незаконним пут6м). Підозрюваним у справі став згаданий вище Леонід Іпатенко.

Видання пише, що, на думку слідства, Добрянський-молодший, а також Іпатенко і Максименко вступили в змову з метою заволодіння підприємством, для чого здійснили підробку рішення зборів засновників про переуступку прав на нього Іпатенко і Максименко, які потім передали свої частки в статутному фонді фірми "Віктор-Д", а значить, і 27% статутного фонду "7-го кілометра", головному вигодонабувачу - Віктору Добрянському-молодшому.

Місцеве ЗМІ зазначає, що Ипатенко, який постав перед судом, не став заперечувати свою провину: він пішов на угоду зі слідством і дав свідчення, отримавши в обмін на співпрацю м'яке покарання у вигляді штрафу в розмірі 420 тисяч гривень, тоді як взагалі ч. 2 ст. 209 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років. Тепер свідчення Іпатенко можуть лягти в основу кримінального провадження стосовно самого Добрянського-молодшого, пише видання.