ua en ru

Полонені спецназівці РФ спростовують "звільнення" із ЗС Росії

Полонені спецназівці РФ спростовують "звільнення" із ЗС Росії Фото: Олександр Александров

Александров підтвердив наявність російської армії на Донбасі

Полонені спецназівці Росії, які були затримані в Луганській області, заявляють, що самі не звільнялися з лав збройних сил РФ. Про це Олександр Александров Євген Єрофєєв сказали в інтерв'ю "Новій газеті".

"Дійсний військовослужбовець (збройних сил РФ, - ред.). У всякому разі був.
Ну, наскільки мені відомо, сам я не звільняється, рапортів ніяких не писав", - сказав Александров.

Він зазначив, що виконував наказ керівництва. "Був наказ, і як військовий я його виконував. Відрядження таке", - сказав Александров.

На прохання журналіста прокоментувати слова дружини Александрова, яка заявляла, що він звільнився з лав армії Росії, спецназівець відповів, що не знав цієї інформації і шокований. Нагадаємо, що дружина одного із затриманих спецназівців Олександра Александрова підтвердила його особистість, але при цьому заявила, що її чоловік не є діючим військовим, а також стверджує, що не знала про знаходження чоловіка за межами РФ. "Він якось казав, що там у нього родичі по батьківській лінії. А потім говорив, що йому якісь курси навчання потрібно пройти десь у Воронежі", - сказала вона.

На питання журналіста про те, чи є армія РФ на Донбасі, Александров відповів ствердно.

"Як бачите, вона є. Просто невигідно зізнаватися в цьому", - зазначив військовий.

Александров заявив, що хотів би є військовополоненим. Цей статус подобається йому більше, ніж статус найманця.

Також він додав, що за службу на підконтрольних ЛНР і ДНР територіях керівництво обіцяло подвійну зарплату.

Другий спецназівець, Євген Єрофєєв, також спростував інформацію Міноборони Росії про своє "звільнення". Зазначимо, що він, на відміну від Александрова заявив, що російських військових на Донбасі немає і, за його словами, двох затриманих хочуть видати за всю армію.

"Я ще не звільнявся. Просто така ситуація, інформаційний вакуум, до нас ніхто не приходить з нашого як би посольства, ніхто з нами не зустрічається, не розмовляє. Жодного разу не бачив жодного представника нашої країни, хоча є громадянином Росії. Не знаю, що зараз взагалі відбувається і у що все виллється. Але сподіваюся, що все буде добре. Повернуся до батьків, до жінки", - сказав Єрофєєв.

Нагадаємо, 16 травня в районі міста Щастя були затримані двоє російських спецназівців із Самари - Олександр Александров Євген Єрофєєв. Їм оголошено підозру в тероризмі.

Пізніше в Міноборони РФ заявили, що затримані на Донбасі спецназівці є колишніми військовими.