ua en ru

Один з муніципалітетів Каталонії заявив про свою незалежність від Іспанії

Депутати каталонського муніципалітету Сан-Педро-де-Торельо оголосили про незалежність своєї території від центрального уряду Іспанії. Місцеві депутати прийняли проект резолюції про "вільну каталонську територію", передає ТСН.

Автори документа закликали парламент Каталонії почати процес відділення від Іспанії, попередньо протягом двох місяців прийнявши резолюцію про національний суверенітет і провівши референдум з цього питання. Вже зараз депутати Сан-Педро-де-Торельо пропонують керівництву автономного співтовариства створювати власні Міністерство фінансів і національний банк, податкове управління, а також Міністерство юстиції.

В той же час, вони вимагають скасувати закони і судові рішення, що обмежують використання каталонської мови в суспільному і науковому житті Каталонії, а перед початком будь-яких операцій на території Каталонії поліцейських і солдатів зобов'язати зв'язуватися з владою автономії.

Зазначимо, Сан-Педро-де-Торельо - муніципалітет в Іспанії, який входить в провінцію Барселона у складі автономного співтовариства Каталонія.

Читайте також: Каталонія ухвалила рішення звернутися за фінансовою допомогою до уряду