ua en ru

В Одесу після військових навчань із Туреччиною прибули кораблі ВМС

В Одесу після військових навчань із Туреччиною прибули кораблі ВМС Фото: фрегат "Гетьман Сагайдачний" причалює до порту

Йдеться про фрегат "Гетьман Сагайдачний" і судно розмагнічування "Балта"

Сьогодні, 12 березня, до Одеси після успішного завершення завдань далекого походу біля берегів Туреччини повернувся загін кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України у складі фрегату "Гетьман Сагайдачний" і судна розмагнічування "Балта". Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Подолання нашими кораблями протоки Босфор, вихід за межі Чорного моря були здійснені вперше за останні два роки", - зазначив начальник штабу - перший заступник командувача ВМС ЗСУ Андрій Тарасов під час виступу на мітингу з нагоди зустрічі кораблів.

Як додав він, до походу екіпажі підготувалися у стислі терміни, що свідчить про підтримання ними кораблів у досить високій ступені готовності до виконання поставлених завдань.

Зазначено, що українські кораблі під час спільних тренувань із кораблем ВМС Туреччини відпрацювали завдання спільного маневрування, обміну інформацією про надводну і повітряну обстановку, а також передачу даних різними способами та передачу вантажів із корабля на корабель на ходу. Крім того, за інформацією контр-адмірала, моряки двох країн провели спільні заходи на військово-морській базі ВМС Туреччини Гьольджюк.

Під час походу на кораблях також пройшли навчальну практику 20 курсантів факультету ВМС Національного університету "Одеська морська академія".

До того ж, кораблі доставили в Україну передані турецькою стороною комплекти мобільних військових шпиталів та спорядження.

Нагадаємо, загін кораблів ВМС ЗСУ в Мармуровому морі провів спільні тренування з фрегатом ВМС Туреччини. Крім того, українські кораблі здійснили ділові заходження на військово-морську базу ВМС Туреччини Гьольджюк і порт м. Стамбул. 10 березня у Стамбулі фрегат "Гетьман Сагайдачний" відвідав президент Петро Порошенко.