ua en ru

В Одесу прибув італійський есмінець

В Одесу прибув італійський есмінець Фото: італійський есмінець (ВМС ЗС України facebook.com)

Есмінець прибув в Одесу в рамках навчальної практики курсантів Академії Військово-морських сил Італії

До порту Одеси з дружнім візитом прибув есмінець Військово-морських сил (ВМС) Італії "Луїджі Дуранд де ла Пенне". Про це повідомив прес-центр ВМС Збройних сил України на сторінці в Facebook.

Візит італійського корабля під командуванням капітана першого рангу Фабріціо Руттері відбувається в рамках навчальної практики курсантів Академії Військово-морських сил Італії, уточнили в українському відомстві.

"Програма візиту передбачає, зокрема, протокольну зустріч у Командуванні ВМС Збройних сил України, відвідування “Луїджі Дуранд Де Ла Пенне” особовим складом Інституту ВМС "Одеської морської академії", Військово-морського ліцею, мешканцями та гостями міста. У свою чергу, курсанти Академії ВМС Італії побувають з ознайомчою екскурсією на фрегаті “Гетьман Сагайдачний” та в Інституті ВМС "Одеська морська академія". На італійських моряків також чекає культурна програма, зокрема, екскурсії по місту", - говориться в повідомленні.

В один із днів візиту українські військові моряки спільно з італійськими колегами здійснять перехід на катері до місця загибелі італійського корабля "Альберто Ракіа", де покладанням вінка на воду вшанують пам'ять загиблих військових моряків, уточнили в прес-центрі ВМС України.

Військові моряки двох країн також проведуть дружній турнір з футболу між командами курсантів Інституту ВМС Національного університету "Одеська морська академія" та командою курсантів Академії ВМС Італійської Республіки.

До порту Одеси з дружнім візитом прибув есмінець ВМС Італійської Республіки “Луіджі Дуранд Де Ла Пенне” Сьогодні, 4 вер...

Опубліковано ВМС ЗС України 4 вересня 2017 р.

Нагадаємо, у середині серпня російський військовий корабель був виявлений неподалік від кордонів Латвії.