ua en ru

В Одеській та Закарпатській областях зафіксовані випадки АЧС

В Одеській та Закарпатській областях зафіксовані випадки АЧС Фото: АЧС зареєстрована в двох областях

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС

В Одеській та Закарпатській областях зафіксовано випадки африканської чуми свиней (АЧС). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, в Одеській області 27 грудня було зареєстровано загибель однієї свині в особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в с. Петродолина Овідіопольського району.

"При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в Закарпатській області 24 грудня було виявлено 3 трупи диких кабанів на території підсобного господарства готельно-розважального комплексу "Чорна гора" (м. Виноградів). При дослідженні відібраних проб біоматеріалу також підтверджено діагноз АЧС.

"В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Полтавській та Кіровоградській областях зафіксовані спалахи АЧС.