ua en ru

В Одеській прокуратурі розповіли подробиці затримання на хабарі глави РДА

В Одеській прокуратурі розповіли подробиці затримання на хабарі глави РДА Фото: затримання глави Кілійської райдержадміністрації на хабарі

На хабарництві також викрито спільницю глави РДА - головного спеціаліста адміністрації

Співробітники прокуратури Одеської області спільно з працівниками Управління захисту економіки органів поліції в області та слідчими органів поліції викрили на хабарництві голову Кілійської райдержадміністрації та його спільницю - головного спеціаліста. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Установлено, що спеціаліст вимагала понад 2 тис. доларів неправомірної вигоди від особи за поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 2 га. Працівник державного органу повідомила, що всі дії та суму вона узгодила з керівником райдержадміністрації", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що під час передачі другого траншу у 1,3 тис. доларів співробітники прокуратури та поліції затримали спеціаліста - "посередника". Своєю чергою в голови райдержадміністрації в кабінеті знайдено та вилучено 500 доларів раніше обумовленої суми.

Вказаних осіб наразі затримано.

За цим фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook повідомив про затримання на хабарі голови Кілійської районної державної адміністрації Одеської області.