ua en ru

В Одеській області затримали сирійців, які організували канал переправлення нелегалів до ЄС

В Одеській області затримали сирійців, які організували канал переправлення нелегалів до ЄС Фото: прикордонники

У затриманих виявили наркотики і пістолет

В Одеській області співробітники Державної прикордонної служби (ДПС) та Служби безпеки України (СБУ) затримали сирійців, що організували незаконний канал переправлення іноземців до Європейського союзу. Про це повідомляє прес-служба ДПС.

Злочинці організовували канал незаконного переправлення через державний кордон України в країни ЄС іноземців: вихідців з Сирії, Іраку, Афганістану та інших країн.

Учора під час чергової спроби незаконного переправлення через державний кордон України осіб затримано 2 громадян Сирії - організаторів незаконного переправлення з числа злочинного угруповання, та 3 осіб (2 громадяни Іраку та 1 громадянин Сирії), яких намагалися незаконно переправити до Австрії за чужими та підробленими паспортними документами.

За результатами проведення санкціонованих обшуків у злочинців виявлено речі та документи, які підтверджують їх злочинну діяльність. Зокрема, правоохоронці виявили велику кількість різних паспортів та фотокарток осіб до них, різноманітні посвідчення, серед яких також студентські квитки, близько півкілограма наркотичної рослинної речовини та незареєстрований пістолет. Крім того, виявлений автомобіль Mitsubishi, на якому було вчинено ДТП з нанесенням потерпілому тяжких тілесних ушкоджень та який зник з місця події.

Обох організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон України затримано за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. З ст. 332 КК України.

Нагадаємо, на Буковині затримали 10 нелегалів з Афганістану.