ua en ru

В Одеській області СБУ затримала чиновника міськради на хабарі

В Одеській області СБУ затримала чиновника міськради на хабарі Фото: затримання чиновника

Чиновник вимагав у підприємця 20 тис. доларів за передачу в оренду землі

Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала високопоставленого чиновника міської ради Одеської області під час отримання хабара у розмірі 2 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що керівники однієї з міськрад області вимагали у підприємця 20 тис. доларів за передачу в оренду промислового майданчика, що знаходиться на балансі місцевої влади.

Імовірний здирник на початку жовтня вже отримав 1 тис. доларів в якості авансу за передачу землі під час проведення тендеру. Іншу суму чиновник повинен був отримати після тендеру. Його затримали під час отримання 2 тис. доларів чергового траншу хабара та передачі підприємцю підписаних тендерною комісією документів.

Затриманняхабарзатримання чиновника

Фото: СБУ затримала чиновника за вимагання 20 тис. доларів

Як повідомляє спецслужба, чиновники організували схему передачі в оренду землі за хабарі. Зараз перевіряють причетність інших керівників міськради до вимагання та одержання хабарів.

Нагадаємо, 20 жовтня СБУ затримала на хабарі начальника одного з міських відділів Державної міграційної служби в Київській області