ua en ru

СБУ проводить обшуки в офісах морського терміналу, який належить російському бізнесмену

СБУ проводить обшуки в офісах морського терміналу, який належить російському бізнесмену Фото: СБУ проводить обшуки в офісах морського терміналу

У ході обшуків правоохоронці вилучили печатки офшорних компаній

В Одеській області Служба безпеки України (СБУ) проводить обшуки в офісах приватного морського терміналу, а також у квартирах та будинках його керівників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Слідчі дії відбуваються у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за підозрою у заволодінні 6 мільйонами доларів корабельних зборів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2015 році компанія, якій належить термінал, незаконно оформила права на отримання частини коштів від портових зборів, які до того часу надходили до ДП "Адміністрація морських портів України".

"Це стало можливим через незаконне оформлення прав власності на частину акваторії Аджалицького лиману, який, відповідно до Конституції, є власністю українського народу", - йдеться у повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці вилучили велику кількість необлікованої валюти, а також печатки офшорних компаній, наразі слідчі дії тривають.

СБУ проводить обшуки в офісах морського терміналу, який належить російському бізнесменуСБУ проводить обшуки в офісах морського терміналу, який належить російському бізнесменуСБУ проводить обшуки в офісах морського терміналу, який належить російському бізнесмену

Фото: СБУ проводить обшуки в офісах морського терміналу

Скоріше за все, мова йде про компанію "Трансінвестсервіс" ("ТІС"), на Facebook-сторінці якої розміщено інформацію про обшуки СБУ.

"Прямо зараз в офісах, а також по деяким приватним адресами менеджменту компанії "ТІС", знаходяться співробітники СБУ. Вони приїхали до нас, щоб вилучити документи щодо днопоглиблення, здійсненого "ТІС" в 2006-2010 роках", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, деякі депутати звернулися до СБУ із запитами з приводу діяльності компанії.

«ТІС» приїхала СБУ Прямо зараз в офісах, а також по деяким приватним адресами менеджменту компанії «ТІС», знаходяться...

Опубліковано TIS 24 листопад 2016 р.

"Трансінвестсервіс" - товариство з обмеженою відповідальністю і іноземними інвестиціями, оперує власними вантажними терміналами в Малому Аджаликському лимані, в акваторії порту "Південний". Група терміналів ТІС є найбільшим в Україні суховантажним портом. В даний час являє собою групу з 5 терміналів, а також власне інфраструктурної компанії "ТІС".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила конвертцентр, що фінансував бойовиків.