ua en ru

На Одещині викрили експерта, що планувала за хабар знизити оцінку майна

На Одещині викрили експерта, що планувала за хабар знизити оцінку майна Фото: експерта викрили при отриманні хабара (gp.gov.ua)

Заниження вартості майна у подальшому дало б змогу уникнути оподаткування

В Одеській області правоохоронці викрили під час отримання хабаря фахівця експертної установи у Білгород-Дністровському, яка збиралася за 15 тис. грн неправомірної вигоди занизити оцінку майна. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

"Прокуратура Одещини здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368-4 КК України (підкуп особи, яка надає публічні послуги). З’ясовано, що експерт отримала від громадянки 15 тис. грн неправомірної вигоди за проведення оцінки та видачу звіту із заниженням вартості майна, що у подальшому дало б змогу особі уникнути оподаткування", - розповіли в прокуратурі.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили на систематичному вимаганні хабарів з місцевих підприємців за доступ до освоєння бюджетних коштів голову однієї з райрад Миколаївської області. Його затримали під час отримання 45 тис. грн неправомірної вигоди.