ua en ru

В Одеській області прикордонники затримали організатора та учасників злочинного угруповання

В Одеській області прикордонники затримали організатора та учасників злочинного угруповання Фото: Держприкордонслужба затримала злочинну групу

Група займалася незаконним переправленням людей і вантажів через кордон

В Одеській області в ході спільної операції прикордонників, поліції і Служби безпеки затримано організатора та членів протиправного угруповання, які займалися незаконним переправленням людей і вантажів через кордон. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"На підставі ухвал слідчого судді, спільною правоохоронною групою було одночасно затримано трьох членів угруповання та оголошено їм підозру. Проведено 7 обшуків за місцем проживання затриманих, у транспортних засобах, що їм належать та у помешканнях осіб, з якими у правопорушників є родинні та інші зв’язки. У результаті правоохоронцями вилучено низку суттєвих речових доказів", - відзначають в повідомленні.

Заходи проводились в рамках кримінального провадження за ст. 332 ККУ, відкритого в лютому 2017 року за фактом незаконного переправлення членами угруповання з Молдови (ПМР) до України громадянина Пакистану.

В минулому члени даного угруповання вже неодноразово затримувались прикордонниками за незаконне переміщення товарів та вантажів через державний кордон.

"Правопорушники здійснювали на кордоні різного роду провокації з метою компрометації персоналу прикордонних підрозділів. Навіть намагалися залучати мас-медіа, поширюючи у ЗМІ неправдиву інформацію", - повідомляють в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, в аеропорту "Бориспіль" затримали можливого учасника терористичної організації.