ua en ru

В Одеській області виявлено понад 7000 порушень пожежної безпеки

В Одеській області виявлено понад 7000 порушень пожежної безпеки Ілюстративне фото (facebook.com-MNSODE)

Порушення виявлено в 514 закладах

Одеські рятувальники продовжують перевіряти торгові центри, а також освітні та медичні установи на дотримання правил пожежної безпеки. Про це повідомили в пресс-службе обласного управління ДСНС.

Зокрема, повідомляється, що з 1692 запланованих перевірок закладів області інспектори вже перевірили 514, де виявили понад 7000 порушень.

"За результатами перевірок до суду направили десять позовів про припинення експлуатації", - відзвітували правоохоронці.

Так, в Південній Пальмірі пропонують зупинити роботу двох торгових центрів на Люстдорфській дорозі та в провулку Віце-адмірала Жукова, виставкового павільйону на Малиновському ринку, лікарні на вул. Шклярука, трьох шкіл у різних районах міста та готелю з прилеглими торговими приміщеннями на вул. Дерибасівської.

У список порушників, згідно зі звітом ДСНС, потрапив навіть стадіон у парку імені Шевченка. Паркінг, технічні та адміністративні приміщення тут не обладнали протипожежними системами, дымоотводом і внутрішнім протипожежним водопроводом.

Тим часом у меблевому супермаркеті на вулиці. Толбухіна не обробили належним чином металеві конструкції покрівлі, а протипожежні системи виявилися несправними. А в іншому торговому центрі на Люстдорфській дорозі рятувальники не у всіх приміщеннях знайшли систему оповіщення і керівництво по евакуації. Недоліки також виявили в деяких театрах і кінозалах.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, комітет парламенту з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту повернути на доопрацювання урядовий законопроект № 7221 "Про внесення змін у закон "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки".