ua en ru

В Одеській області від кору померла дитина

В Одеській області від кору померла дитина Фото: лікарня (УНІАН)

Від ускладнень, спричинених кором, померла 5-місячна дитина

В Одеській області від ускладнень, які були спричинені кором, померла дитина. Про це на брифінгу повідомив заступник генерального директора з нагляду за інфекційними хворобами Державної установи "Центр громадського здоров’я МОЗ України" Віктор Ляшко.

"Підтвердився іще один летальний випадок - померла 5-місячна дитина в Одеській області. Померла від ускладнень, які були спричинені кором. Планове щеплення дитині повинні були зробити в 12 місяців так як це передбачено національним календарем щеплень", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними Європейського агентства з охорони здоров'я, Україна у 2017 році опинилася у трійці європейських країн, у яких зареєстровано найбільше випадків захворювання на кір. Найвищий рівень захворюваності у Румінії, на другому місці - Італія. Загалом протягом 2017 року кількість випадків захворювань в Європі збільшилась у чотири рази. Так, було зареєстровано 21 315 випадків, у порівнянні з 5 273 випадками у 2016 році. Всього від захворювання на кір померло 35 людей.