ua en ru

Україна по захворюваності на кір посіла третє місце в Європі

Україна по захворюваності на кір посіла третє місце в Європі Фото: Україна третя у Європі по захворюваності на кір (kyivcity.gov.ua)

У Європі від кору померло 35 людей

Україна у 2017 році опинилася у трійці європейських країн, у яких зареєстровано найбільше випадків захворювання на кір. Такі дані подає Європейське агентство з охорони здоров'я в понеділок, 19 лютого, передає Deutsche Welle.

Найвищий рівень захворюваності у Румінії, на другому місці - Італія. Загалом протягом 2017 року кількість випадків захворювань в Європі збільшилась у чотири рази. Так, було зареєстровано 21 315 випадків, у порівнянні з 5 273 випадками минулого року. Всього від захворювання на кір померло 35 людей.

Найбільше випадків захворювання минулого року було зафіксовано в Румунії - 5 тис. 562, Італії - 5 тис. і шість та Україні - 4 тис. 767. За даними ВООЗ, у 15 з 53 країн регіону торік зафіксували щонайменше 100 випадків захворювання на кір.

Високий рівень захворюваності на кір 2017 року спостерігався також у Греції, Німеччині, Сербії, Таджикистані, Франції, Росії, Бельгіі, Великобританії, Болгарії, Іспанії тощо.

Основними причинами спалаху захворюваності є зниження загального рівня імунітету, а також низький рівень вакцинації серед маргінальних груп населення і брак вакцин.

Нагадаємо, нещодавно Закарпатська область отримала дві тисячі доз вакцини КПК (кір-паротит-краснуха) згідно з перерозподілом, здійсненим Міністерством охорони здоров'я України.