ua en ru

У Одеській області вилучено нелегальних цигарок на 15 млн гривень

У Одеській області вилучено нелегальних цигарок на 15 млн гривень Фото: контрабанда (Facebook / Сергій Білан)

Мова йде про майже 900 тисяч пачок

В Одеській області ліквідовано схему незаконного переміщення тютюнових виробів з країн Близького Сходу транзитом через території України та країн Європи до Великобританії, а також їх незаконного збуту на території нашої держави. Про це повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан на своїй сторінці у Facebook.

"У рамках співпраці, від британських правоохоронних органів було отримано інформацію про те, що до одного з портів Одеською області мав надійти контейнер з партією нелегальних цигарок з ознаками підробок", - йдеться у повідомленні.

Після прибуття контейнеру правоохоронці провели його обшук.

"Виявлено та вилучено 1795 коробів (897 500 пачок) цигарок без марок акцизного податку, з написами на пачках For Duty Free Sale Only. Їх орієнтовна вартість 15 млн гривень", - повідомив Білан.

На вилучені цигарки накладено арешт. У випадку їх надходження на "чорний" ринок Великобританії, фактичне ненадходження акцизного податку становило б 4,8 млн. фунтів стерлінгів або у перерахунку майже 170 млн. гривень.

Податковою міліцією ДФС України спільно з Державною службою Великобританії з митних та податкових зборів (UK HMRC) лікві...

Опубліковано Сергієм Біланом 28 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 16 грудня на кордоні було затримано майже 9 тисяч пачок контрабандних сигарет. Прикордонники виявили правопорушників, що прямували в бік державного кордону України.