ua en ru

В Одеській обл. 8 військовослужбовців ухилилися від призову за мобілізацією

В Одеській обл. 8 військовослужбовців ухилилися від призову за мобілізацією Фото: досудове розслідування триває

Їх викрили в підробці висновків військово-лікарської комісії

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України викрила факт ухилення від військової служби 8 військовослужбовців однієї з військових частин в Одеській обл., призваних за мобілізацією. Про це повідомили у прес-службі головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.

"Встановлено, що зазначені військовослужбовці надали військовій частині підроблені висновки військово-лікарської комісії Південного регіону України про нібито їх непридатність до військової служби. На підставі цих документів останні були незаконно звільнені з лав Збройних сил України в запас", - йдеться в повідомленні.

"Вони були покликані в березні 2014 року і з квітня по грудень вони перебували в госпіталі для проходження комісії: хтось через місяць ліг у госпіталь, хто-то через 3 місяці або через півроку. Це було не колективним рішенням ухилятися, а кожного індивідуально", - повідомив прес-секретар військової прокуратури южногорегиона Павло Аксьонов.

Прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 8 кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.409 КК України (ухилення військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом підроблення документів). Досудове розслідування триває.

Зазначимо, що санкція ч.1 ст.409 КК України передбачає покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні на строк до двох років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомлялося, прокуратура Луганської обл. направила до суду 23 справи за ухилення від мобілізації.

Нагадаємо, раніше у квітні в Чернігівській обл. військовослужбовця засудили до 6 місяців гауптвахти.