ua en ru

В Одеській обл. СБУ заблокувала сепаратистську "Народну раду Бессарабії"

В Одеській обл. СБУ заблокувала сепаратистську "Народну раду Бессарабії" Фото: прес-центр СБУ

Спецслужби України заблокували контакти екс-чиновника держбезпеки Придністров'я

В Одеській області Служба безпеки України заблокувала спробу злочинного поширення фейкового сепаратистського руху т.зв. "Народна рада Бессарабії", інспірованого представниками спецслужб Росії. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Співробітники СБУ виявили і заблокували законспіровані контакти координатора "Народної ради Бессарабії" - громадянина Російської Федерації, екс-керівника підрозділу міністерства держбезпеки невизнаної Придністровської Молдавської республіки. "Він обгрунтовано підозрюється в причетності до спецслужб РФ і знаходиться в Москві", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, проведено п'ять санкціонованих обшуків, затримання та допити сепаратистів, що відповідали за комунікацію в антиукраїнському русі. "Зокрема, один із затриманих, громадянин України 1953 р., повинен був виступити публічним лідером т.зв ."НРБ" і потім безслідно зникнути. Це стало б інформаційним приводом для звинувачення українських спецслужб", - сказано в повідомленні СБУ.

В Одеській обл. СБУ заблокувала сепаратистську "Народну раду Бессарабії"

(Фото: прес-центр СБУ)

У будинках зловмисників у спеціально обладнаних схованках вилучено комп'ютерну техніку та носії інформації з текстами "конституції Бессарабської народної республіки", "маніфесту Народної ради Бессарабії", понад 500 примірників сепаратистської газети "Новоросія", інші інформаційні матеріали, платіжні документи та банківські картки, які, імовірно, використовувалися для фінансування антиукраїнської діяльності.

В Одеській обл. СБУ заблокувала сепаратистську "Народну раду Бессарабії"

(Фото: прес-центр СБУ)

Крім того, СБУ задокументувала організаційну участь у замовних антиукраїнських акціях лідера ГО "Слов'янська єдність", який діє під псевдонімом "Одінов" і ховається в АР Крим.

Всім затриманим Службою безпеки України оголошені офіційні застереження про неприпустимість та відповідальність за протиправну поведінку, що передбачені ст.110 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в СБУ назвали створення "Народної ради Бессарабії" черговою брехнею РФ.

Як повідомлялося, в Одесі 6 квітня відбулося установче засідання Народної ради Бессарабії.