ua en ru

В Одесі створили "Народну раду Бессарабії"

В Одесі в понеділок, 6 квітня, відбулося установче засідання Народної ради Бессарабії. Про це повідомляє прес-служба новоствореної організації.

Як повідомили в прес-службі, Рада була створена як представницький орган з метою захисту інтересів національних громад Бессарабії. Лідером Народної ради став голова Союзу придністровців України Дмитро Затуливітер.
Зазначається, що на засіданні були присутні представники 7 ключових бессарабських громад: болгарської, гагаузької, російської, української, циганської, молдавською та польською.

В даному заході взяли участь близько 100 делегатів, серед присутніх були депутати місцевих рад Одеської області, громадські діячі та журналісти.

Також був присутній лідер молодіжного крила болгарської партії "Атака" Святослав Пройнов, лідер партії "Патріоти Молдови" Михайло Гарбуз, екс-депутат парламенту Республіки Молдова Григорій Петренко та ін.

За підсумками засідання делегати ухвалили "Маніфест Народної ради Бессарабії". У документі, зокрема, зазначається: "Ми патріоти нашого краю і від нас залежить її майбутнє. Народна Рада - це нова форма самоорганізації бессарабців. Наш голос почують всі. Наші дії оцінять люди і історики. Кожен день Народної Ради Бессарабії буде днем боротьби і звершень".