ua en ru

В Одеській обл. підполковнику міліції оголосили підозру за підробку документів про участь у АТО

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру підполковнику міліції, який підробив документи про участь у АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

Прокуратура Одеської області здійснює досудове розслідування стосовно керівника одного з територіальних підрозділів МВС України. Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення).

Встановлено, що керівник підрозділу міліції, діючи за попередньою змовою зі своїм підлеглим працівником, внесли завідомо неправдиві відомості в документи про їх відрядження в зони проведення антитерористичної операції в Луганській області. В результаті таких злочинних дій правоохоронці незаконно отримали в цілому більше 25 тис грн премій і витрат.

Разом з тим зазначені особи не брали участь в антитерористичній операції, інших бойових діях, а лише доставляли на Луганщину співробітників підрозділу для участі в АТО.

Вказаною керівнику вже повідомлено про підозру. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 12 лютого Верховна Рада відмовилася вводити кримінальну відповідальність за незаконне отримання статусу учасника АТО.