ua en ru

Одеський суд вперше конфіскував судно за порушення митних правил

Одеський суд вперше конфіскував судно за порушення митних правил Фото: суд конфіскував суховантаж Sky Moon

Судно за 2016 рік 8 разів заходило в порти Криму

Малиновський районний суд Одеси в рамках розгляду адміністративного протокол про порушення митних правил, складеного відносно капітана судна Sky Moon (під прапором Танзанії) вперше в Україні прийняв рішення про конфіскацію судна. Про це повідомляє регіональне агентство "Вікна-Одеса".

Згідно з матеріалами справи, протягом 2016 року судно вісім разів незаконно побувало в Керчі, Феодосії та Севастополі. Крім того, із зазначених портів Sky Moon перевозив до Туреччини і Молдови металобрухт, кальциновану та технічну соду, насіння льону.

Суховантаж був затриманий у листопаді минулого року неподалік від порту Рені. Капітан був визнаний винним у транспортуванні з Криму більш ніж 3 тис. тонн технічної соди, яка була визнана контрабандою і конфіскована Вартість вантажу оцінюється в майже 18,5 млн. грн.

Як зазначає військова прокуратура південного регіону України, це найбільша в історії країни партія продукції, яку суд конфіскував за порушення митних правил.

За інформацією прокуратури капітан також притягується до кримінальної відповідальності (справу було передано до суду в лютому), як і один із засновників компанії-вантажовласника - громадянин Молдови. Вирішується питання про притягнення до відповідальності представника судновласника - громадянина Румунії, який організував рейс.

Нагадаємо, в грудні 2016 року прокуратура оголосила підозра капітану судна Sky Moon за відвідування портів Криму.