ua en ru

Одеський припортовий завод спростовує інформацію про звільнення працівників і затримках зарплати

Виробник аміаку і карбаміду Одеський припортовий завод (ОПЗ, Одеська область) спростовує інформацію про масові звільнення працівників і затримки заробітної плати. Також за останній час ніяких масових протестів або зборів працівників заводу не проводилося. Про це повідомив заступник генерального директора ОПЗ Валерій Севастьянов.

"На заводі немає і не було ніяких масових звільнень з 1991 року. У нас на заводі працює близько 4 тис. осіб. Крім якихось поточних, за цей час ніяких звільнень не було. І, на відміну від багатьох підприємств у нашій країні, у нас зарплата завжди виплачується вчасно", - заявив він.

Севастьянов наголосив, що ОПЗ завжди намагається зберегти всі умови для роботи колективу заводу.

За його словами, всі керівники заводу пропрацювали на ОПЗ не менше 15-20 років, вийшли з колективу і живуть його проблемами.

Він також зазначив, що в даний час завод працює в штатному режимі, і за останній час ніяких масових протестів або зборів працівників заводу не проводилося.

Відзначимо, в липні-вересні 2014 р. ОПЗ, згідно міжнародним стандартам фінансової звітності, поніс збитки 126 млн грн. Попередній рік ОПЗ закінчив із прибутком 1,1 млрд грн, скоротивши чистий дохід на 8,7%, або на 467 млн грн порівняно з 2012 р. до 4,9 млрд грн.

ОПЗ є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належить державі і управляється Фондом державного майна.

Завод спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить на експорт.