ua en ru

Одеський НПЗ виробив у жовтні 54,8 тис. т світлих нафтопродуктів

Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) виробив у жовтні 54,8 тис. т світлих нафтопродуктів. Про це Нафторинку повідомили на заводі. Згідно з отриманими даними, Одеський НПЗ у жовтні переробив 154 тис. т нафтової сировини (нафту і газоконденсат).

У жовтні на Одеському НПЗ було вироблено сумарно 14,9 тис. т бензинів, 39,9 тис. т дизпалива, 43,1 тис. т мазуту, а також 36,4 тис. т вакуумного газойлю (ВГО), 1,5 тис. т скрапленого газу та 546, 4 т сірки. За інформацією Нафторинку, завод здійснює перше експортне відвантаження ВГО на завод "Лукойла" в болгарському місті Бургас, а також експорт отриманого мазуту морським шляхом.

Як повідомлялося раніше, нафту підприємство отримало морським шляхом з Новоросійську. Крім того, за даними Нафторинку, до Одеського НПЗ була здійснена поставка газового конденсату ДАТ "Чорноморнафтогаз" в обсязі 5,6 тис. т по залізниці, який був залучений в нафтопереробку.

Нагадаємо, в липні 2013 р. ДК ВЕТЕК і ВАТ "Лукойл" закрили операцію з купівлі-продажу ПАТ "Лукойл - Одеський НПЗ". В результаті цієї операції група ВЕТЕК придбала більше 99% акцій НПЗ.

12 вересня в Одеську нафтогавань був поставлений перший танкер INTISAR з нафтою сорту Urals в обсязі 80 тис. т з Новоросійську. Одеський НПЗ відновив нафтопереробку 20 вересня 2013 р. після трирічної перерви. Всього з початку 2013 р. було поставлено 240 тис. т нафти, переробка склала 212,7 тис. т нафти.

Згідно з паспортами якості на одеські бензини і димзпаливо, нафтопродукти що випускаються відповідають стандарту Євро-4.