ua en ru

Одеський аеропорт призупинив обслуговування рейсів російської "Трансаеро" через борги

Міжнародний аеропорт "Одеса" у четвер призупинив обслуговування рейсів російської авіакомпанії "Трансаеро", передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу аеропорту.

У прес-службі зазначили, що таке рішення викликане великою сумою заборгованості авіакомпанії перед аеропортом. При цьому суму цієї заборгованості в аеропорту не розкривають.

Як повідомлялося, міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) продовжує обслуговувати авіакомпанію "Трансаеро" (РФ), оскільки остання погасила частину заборгованості перед аеропортом згідно з графіком погашення.

Компанія повинна була погасити до 28 вересня заборгованість за липень у розмірі 127,485 тис. дол., що вона і зробила. Крім того, компанія заборгувала аеропорту за обслуговування за серпень 319,337 тис. дол. і повинна погасити цю заборгованість двома траншами - до 5 і 12 жовтня відповідно.

Як зазначається, "Трансаеро" також має заборгованість перед столичним аеропортом за вересень у сумі 202,432 тис. дол., яку повинна погасити двома траншами - до 19 і 26 жовтня.

За даними агентства, станом на 23 вересня 2015 року, заборгованість "Трансаеро" перед аеропортом "Київ" становила 649,254 тис. дол.