ua en ru

Одеський аеропорт працюватиме за принципом "відкритого неба"

Одеський аеропорт працюватиме за принципом "відкритого неба" Фото: Одеський аеропорт працюватиме за принципом "відкритого неба"

Україна зніме обмеження по зальоту в аеропорт

Одеський аеропорт працюватиме за принципом "відкритого неба". Відповідна домовленість була досягнута між Мініфраструктури, Державіслужбою та керівництвом Одеської ОДА. Про це повідомив журналістам Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення на рівні міністерства, Державіаслужби, на рівні обласної адміністрації Одеської області запровадити принцип відкритого неба для аеропорту "Одеса". Те, що ми робимо по Львову, ми робимо в Одесі", - повідомив він.

За словами міністра, Україна зніме обмеження по зальоту в аеропорт.
"Державіаслужба найближчим днями проінформує авіаслужби інших країн, що аеропорт "Одеса" відкривається для того, щоби якомога більше туристів ми могли привести до міста-перлини Одеса. В односторонньому порядку ми знімемо обмеження по зальоту до аеропорту "Одеса" авіакомпаній з інших країн. Навіть там, де є двосторонні обмеження по двостороннім домовленостям між Україною та іншими країнами, ми знімемо такі обмеження", - зазначив Пивоварський.

Як підкреслив міністр, це відбулося за наполегливістю голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі.

"Ми довго думали, коли це робити, але за наполегливістю пана Михайла Саакашвілі, зробили це сьогодні", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Одеський аеропорт у травні наростив пасажиропотік на 10,7%.