ua en ru

Одеська митниця анонсувала створення Відкритого митного простору

Одеська митниця анонсувала створення Відкритого митного простору Фото: начальник Одеської митниці Юлія Марушевська

Оформлення документів у Відкритому митному просторі триватиме не більше години

Одеська митниця має намір створити Відкритий митний простір на території морського вокзалу. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила начальник Одеської митниці Державної фіскальної служби України Юлія Марушевська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відкритий митний простір буде здійснений на території морського вокзалу, де проходить повністю його реконструкція. Митне оформлення там буде тривати 24 години на добу, а сама тривалість цього процесу не буде займати більше години. І в разі якщо це чесний бізнес, з хорошою історією та необхідними документами, оформлення триватиме 15 хвилин", - повідомила Марушевська.

За її словами, для цього буде організовано три коридори: один - для оформлення документів протягом 15 хвилин, другий - перевірка документів, і третій - аналіз в онлайн-режимі порушень з боку інспектора або імпортера.

Крім того, Одеська митниця має намір розширити список країн, з яких товари імортуються за спрощеною процедурою.

"Ми готуємо розширення цього списку і сподіваємося, що вдасться з більшістю компаній так працювати. Розпорядження про національного виробника стосується всіх країн, тобто імпорт з будь-якої країни буде йти за ціною контракту", - додала Марушевська.

Зазначимо, раніше було введено в дію розпорядження про спрощену процедуру розмитнення товарів, що імпортуються з 30 країн світу (в основному з Європи, а також США, Ізраїлю та інших країн).

Нагадаємо, Мінінфрастркутури анонсувало спрощення процедури розмитнення імпорту.