ua en ru

Одеська прокуратура підозрює олімпійську чемпіонку в розтраті майже 1 млн грн

Одеська прокуратура підозрює олімпійську чемпіонку в розтраті майже 1 млн грн Фото (Одеса-Спорт): Олена Соколовська

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває

Колишній начальник одного з управлінь Одеської міської ради підозрюється в розтраті 900 тис. гривень. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Одеської обл.

Як зазначається, прокуратура міста Одеси здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст.366, ч.5 ст.191 КК України (службове підроблення; розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем).

У ході розслідування правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів колишньому начальнику управління Одеської міськради.

"Встановлено, що громадянка у грудні 2014 р., перебуваючи на посаді начальника управління органу місцевого самоврядування, розтратила бюджетні кошти в сумі близько 900 тис. грн, виділені на капітальний ремонт двох дитячих спортзалів. Фактично ремонт приміщень не проведено", - йдеться в повідомленні.

Раніше, 24 жовтня, прокуратура повідомила про підозру у вказаному кримінальному провадженні депутатові Одеської міськради, який підозрюється у привласненні коштів, виділених на ремонт зазначених спортивних залів по вул. Ланжеронівська та вул. Комарова.

За інформацією прес-служби облпрокуратури, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За інформацією місцевого видання "368.media", мова йде про колишнього депутата від фракції "Довіряй справам" Олену Соколовську, яка в той період обіймала посаду начальника управління фізкультури і спорту. Наприкінці березня 2015 р. її перевели на посаду КП "Дитячо-юнацька спортивна школа "Джінестра", а також про колишнього депутата міськради від групи "Українська морська партія Сергія Ківалова" Олександра Ананьєва. Саме його фірма "ВКФ "А.М.А." отримала гроші на ремонт спортзалів.

Зазначимо, що Олена Соколовська - радянська і українська волейболістка і український волейбольний тренер, гравець збірної СРСР (1979 - 1983 рр.), олімпійська чемпіонка 1980 р., чемпіонка Європи 1979 р., 5-разова чемпіонка СРСР. Нападаюча. Заслужений майстер спорту СРСР (1980 р.). Із 2006 р. Соколовська - головний тренер жіночої волейбольної команди "Джінестра".

Нагадаємо, в березні прокуратура Запорізької обл. повідомила про підозру у розкраданні коштів главі департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міськради Раїсі Чухрай. Її звинуватили в розкраданні 16,6 тис. грн у змові з директором гімназії.