ua en ru

Одеська ОДА зробила заяву стосовно обвинувачень компанії Allseeds

Про це йдеться в повідомленні прес-служби адміністрації.

Одеська обласна державна адміністрація (ОДА) опублікувала офіційну заяву стосовно надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ "Олсідс Блек Сі".

"Нещодавно до Одеської обласної державної адміністрації звернулося ТОВ "Олсідс Блек Сі" щодо сприяння у вирішенні спірного питання щодо проекту будівництва причалів в порту "Южний". Суть земельного спору полягала в тому, що для розробки проекту будівництва причалу компанії ТОВ "Олсідс Блек Сі" необхідно було пройти через землі іншої приватної компанії на шляху до морської акваторії. У своїх зверненнях ТОВ "Олсідс Блек Сі" не надало договорів сервітуту, укладених із суміжними землекористувачами та узгоджену відповідну проектну документацію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зі свого боку Одеська ОДА не видала ТОВ "Олсідс Блек Сі" дозвільної документації на розробку земельних ділянок, але в перебігу декількох місяців брала участь в переговорах між двома приватними рівноправними інвесторами з метою знаходження компромісу і досягнення "оптимального коридору" для ТОВ "Олсідс Блек Сі", щоб вони почали реалізацію свого проекту.

За даними прес-служби, такої угоди між сторонами не було досягнуто, і "Одеська ОДА не може сприяти вирішенню даного спору, оскільки ТОВ "Олсідс" не були виконані норми, передбачені законодавством України".

Як заявив виконуючий обов'язки заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександр Боровик, при розгляді було встановлено, що земельні ділянки перебувають на праві власності в інших осіб та щільно розташовані одна до одної - так, що унеможливлює використання земельної ділянки, яку бажає отримати в оренду AllSeeds.

"У своїх зверненнях AllSeeds не надало нам договорів сервітуту, укладених із суміжними землекористувачами про можливість прокладення відповідних доріг до земельної ділянки, на якій AllSeeds планує будівництво причалів. Ніяких інших умов для отримання земельної ділянки для них обласна державна адміністрація не висувала. З огляду на це ми не можемо надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою", - заявив Боровик.