ua en ru

В Одесі затримали поліцейських, які викрали 120 тисяч доларів

В Одесі затримали поліцейських, які викрали 120 тисяч доларів Фото: НПУ (instagram.com/patrolpolice_ua)

Трьом слідчим місцевої поліції вже оголосили про підозру

Співробітники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції України в п'ятницю, 1 грудня, затримали трьох слідчих місцевої поліції, які, попередньо змовившись, привласнили чужі 120 тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба ДБВ НПУ.

"Троє 29-річні правоохоронці - два старші слідчі і заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, дізналися про групу осіб однієї з фірм, яка займається перевезенням грошових коштів в особливо великих розмірах на території Одеси. Тому зловмисники спланували напад на інкасаторів і заволодіння грошима", - розповіли в поліції.

Наголошується, що витратити викрадену іноземну валюту затримані слідчі не встигли. Співробітники НПУ також провели санкціоновані обшуки за місцем проживання затриманих і в їхніх службових кабінетах.

"В даний час слідчим поліції колегами з прокуратури Одеської області оголошено підозру у ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України . Санкція найважчої з цих трьох статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна", - додали в ДВБ.

В Одесі затримали поліцейських, які викрали 120 тисяч доларівВ Одесі затримали поліцейських, які викрали 120 тисяч доларів

Нагадаємо, співробітники Національної поліції затримали в Одесі організатора фінансової піраміди.