ua en ru

В Одесі закидали петардами учасників ЛГБТ-фестивалю

В Одесі закидали петардами учасників ЛГБТ-фестивалю Фото: акція учасників ЛГБТ-фестивалю

Міліція затримала 12 хуліганів

В Одесі група молодих людей закидала петардами учасників ЛГБТ-фестивалю, який проходив у приміщенні на вулиці Старопортофранківській, передає місцеве видання "Думська".

Близько 15:00 група невідомих закидали петардами приміщення на вулиці Старопортофранківській, в якому має відбутися відкриття фестивалю ЛГБТ-культури. Під час інциденту в приміщенні знаходилися більше 20 осіб, у тому числі дитина, ніхто не постраждав.

Нападники були в медичних масках. Кидали петарди з криками "Слава Україні!", після чого спробували сховатися. Однак присутні на місці правоохоронці встигли наздогнати і затримати кількох хуліганів. Як уточнили в міліції, було затримано 12 осіб.

Організатори фестивалю заявили, що розцінюють подію як показуху: "Якщо б вони хотіли заподіяти шкоду, то вони, безсумнівно, його б завдали".

Зазначимо, сьогодні шестеро учасників фестивалю провели акцію на Приморському бульварі. Вони виступили з гаслами "Гідність не має кольору", «Забороняю забороняти» та іншими.

Як пише видання, 6 учасників гей-фестивалю вирішили провести "статичну" вуличну акцію на Приморському бульварі. Як відомо, влада Одеси заборонила проведення в місті "Марш рівності".

Нагадаємо, 6 червня в Києві в ході проведення Маршу рівності виникла сутичка, в результаті чого один міліціонер отримав тілесні ушкодження.