ua en ru

В Одесі СБУ затримала антиукраїнського інтернет-агітатора

В Одесі СБУ затримала антиукраїнського інтернет-агітатора Ілюстративне фото (flickr.com/ssu)

Затриманий поширював через соціальні мережі антиукраїнські матеріали

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили в Одесі агітатора, який поширював через соціальні мережі антиукраїнські матеріали. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що житель Одеси популяризував на персональних сторінках соцмереж терористичні організації "ЛДНР". Також зловмисник розміщував сепаратистську агітацію для пропаганди ідей щодо змін незаконним способом адміністративно-територіального устрою України.

Як наголошується, що під час санкціонованих слідчих дій оперативники спецслужби виявили за місцем проживання зловмисника мобільні гаджети з матеріалами, що підтверджують його протиправну діяльність.

Співробітники СБУ затримали фігуранта справи, йому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України викрили в Чернігівській області адміністратора антиукраїнських спільнот в соціальних мережах.