ua en ru

В Одесі прокуратура розслідує можливе приховування поліцією ДТП зі службовими авто

В Одесі прокуратура розслідує можливе приховування поліцією ДТП зі службовими авто Фото: патрульна поліція (РБК-Україна)

Протягом 2016-2017 років у результаті ДТП було пошкоджено 69 службових автомобілів

Прокуратура Одеської області розслідує можливе приховування поліцією дорожньо-транспортних пригод зі службовими автомобілями. Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Так, прокуратура розслідує кримінальне провадження №42017160000000778, відкрите за фактом "приховування Управлінням патрульної поліції Одеси фактів ДТП за участю службових автомобілів з вини патрульних поліцейських і нестягнення з них грошових коштів, що завдало шкоди державному бюджету України".

Бездіяльність УПП кваліфікували за частиною 2 ст. 364 КК - "зловживання владою або службовим становищем".

Згідно з матеріалами виробництва, за даними Управління патрульної поліції, протягом 2016-2017 років у результаті ДТП було пошкоджено 69 службових автомобілів марки Toyota Prius.

Зазначено, що учасниками аварій стали більше 100 патрульних поліцейських. Разом з тим, до передбаченої законом відповідальності притягнуто лише 34 співробітників поліції. Також повідомляється, що відремонтовано 41 автомобіль, на території управління патрульної поліції продовжує перебувати ще 19 пошкоджених авто.

"Точна кількість дорожньо-транспортних пригод та кількість пошкоджених машин УПП м. Одеси встановлюється. Інформація, надана Управлінням, має протиріччя, що свідчить про її недостовірність. За наявними відомостями, кількість пошкоджених автомобілів значно більше, ніж вказано в офіційній інформації УПП Одеси", - підкреслює прокуратура.

Нагадаємо, в липні повідомлялося, що в Одесі автомобіль, схожий на машину патрульної поліції, збив жінку, яка переходила дорогу через пішохідний перехід.