ua en ru

В Одесі стався вибух у барі, постраждав охоронець

В Одесі стався вибух у барі, постраждав охоронець Фото: місце вибуху в Одесі

Чоловік госпіталізований з пораненнями

В Одесі в ніч на 20 липня в барі "Лібертін" стався вибух, у результаті якого отримав поранення охоронець закладу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міського управління міліції Одеси.

"20 липня, о четвертій ранку в міліцію надійшло повідомлення, що в барі "Лібертін" на вулиці Рішельєвській, 60 стався вибух. Співробітники міліції встановили, що в результаті спрацьовування вибухового пристрою, закладеного під двері невідомою особою, постраждав охоронець закладу. Чоловік госпіталізований в медичний заклад", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що при обстеженні місця події виявлено незначні пошкодження вхідних дверей. Попередньо встановлено, що вилучені з місця події фрагменти належать гранаті "РГД-5". Слідчо-оперативна група і фахівці-вибухотехніки встановлюють обставини події.

Зазначимо, що вибухи в Одесі останнім часом стали частим явищем. Причому, якщо раніше частіше атакували офіси волонтерів і політичних сил, то тепер терористи сконцентрувалися на барах і ресторанах. Зокрема, 2 липня стався вибух в одеському ресторані "У Ангеловых" по вулиці Жуковського, 38. В результаті були пошкоджені двері і фасад закладу, а також вибито скло у вікнах квартир та сусідньому кафе. У міліції тоді відзначили, що постраждалих в результаті вибуху немає.

Пізніше співробітники МВС встановили, що в ресторані спрацював саморобний безоболонковий пристрій з електричним способом приведення в дію. Його потужність оцінили 450-600 грам в тротиловому еквіваленті. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Правий сектор" спорудив блокпост в Одеській області.