ua en ru

В Одесі на узбережжі згоріли 16 пляжних будиночків

В Одесі на узбережжі згоріли 16 пляжних будиночків Фото: пожежа на одеському узбережжі (Радіо Свобода)

​​В результаті пожежі ніхто не постраждав

В Одесі вигоріло 600 квадратних метрів на території морського узбережжя. В результаті пожежі було знищено 16 будиночків для відпочинку і будівлю адміністратора. Про це передає РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами заступника начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації та застосування сил Головного управління ДСНС України в Одеській області Олександра Крицького, локалізація пожежі 17 жовтня тривала близько 2 годин.

"Пожежно-рятувальні підрозділи працювали в складних умовах. Складність гасіння пожежі була зумовлена сильним поривчастим вітром і відсутністю протипожежних розривів між спорудами. Також складність була обумовлена відсутністю під’їздів до місця пожежі. Пожежні автоцистерни вдалося встановити тільки на відстані від 200 до 300 метрів безпосередньо від місця пожежі. Також здійснювалося підвезення і перекачування води з відстані майже 500-700 метрів", - додав Крицький.

Остаточні причини пожежі ще невідомі, ймовірна причина - необережне поводження із вогнем в одному з куренів. Постраждалих і загиблих не було.

Нагадаємо, на пожежах в Україні з початку року загинули майже 1,3 тис. осіб.

З 13 по 16 жовтня на пожежах в Україні загинули 26 людей, ще 13 осіб постраждали.

За даними рятувальників, основними причинами виникнення займань у помешканнях є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у побуті.

Крім того, повідомлялося, що у центрі Харкова по вул. Римарській згоріли 5 авто.