ua en ru

В Одесі зупинили будівництво Kadorr Group, - ЗМІ

В Одесі зупинили будівництво Kadorr Group, - ЗМІ

За даними ЗМІ, ДАБІ прийняла відповідне рішення

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області на підставі перевірки будівництва на вулиці Каманіна 16-а прийняв рішення про скасування містобудівних умов на будівництво 27-ї «перлини». Відповідний документ опублікувало видання "Политические известия".

altaltalt

Наголошується, що по детальному плану території, тут передбачався знесення недобудованого ще з радянських часів санаторію «Нафтовик» і зведення нових житлових будинків. Але, як встановлено, між дозвільними документами і технічним паспортом, який пропонують вивчити майбутнім інвесторам, існують суперечності.

ДАБК видав дозвіл на ведення підготовчих робіт для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. За даними видання, замовником соціального об'єкта виступала громадська організація інвалідів «Допомога та захист», генеральним підрядником — ТОВ «Алькарим-Буд», що має безпосереднє відношення до Kadorr Group, засновником якої є Аднан Ківан.

Видання підкреслює, що замість соціального об'єкта з'явився 24-поверховий монолітно-каркасний будинок - 27-а «перлина».

За даними "Известий", в забудові нібито є невідповідності цільового призначення ділянки, а документи видані з порушенням законодавства і будівельно-санітарних норм. Крім того, згідно з інформацією видання, забудова не відповідає детальному плану території в межах вулиці Літературна, провулка Компасного, вулиці Каманіна, провулка Морехідного і вулиці Новоберегової.

Незважаючи на заборону, як зазначає видання, Kadorr продовжує продавати квартири у відповідному ЖК.