ua en ru

В Одесі вночі прогриміли два вибухи

В Одесі вночі прогриміли два вибухи Фото: постраждалий від вибуху біл-борд

Від вибухів пошкоджені біл-борди з патріотичною рекламою і газетний кіоск

У ніч на 12 червня в Одесі прогриміли два вибухи, в результаті чого було пошкоджено біл-борди з патріотичною рекламою і газетний кіоск. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Одеській обл.

"Посеред ночі у центрі та в спальному районі міста прогриміли два вибухи, в результаті яких пошкоджені два біл-борди з патріотичною рекламою і газетний кіоск. Постраждалих немає. Відкрито кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що невідомі привели в дію вибухові пристрої, встановлені на металевих конструкціях каркасів зовнішньої реклами. У результаті спрацювання вибухових пристроїв пошкоджені обидва біл-борди з патриотичною рекламою і газетний кіоск. На місці події працюють дві слідчо-оперативні групи та керівництво одеської міліції. Територію обстежують фахівці-вибухотехніки.

"Першочерговим оглядом місця події і за попередніми висновками вибухотехніків встановлено, що еквівалент вибухових пристроїв дорівнював 200 грам у тротиловому еквіваленті. Встановлюються всі обставини даної події. Постраждалих в результаті вибухів немає", - йдеться в повідомленні.

Відомості про події внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань, попередньо визначено правову кваліфікацію подій, як пошкодження майна, передбачених ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

В Одесі вночі прогриміли два вибухи

Фото: наслідки нічного вибуху в Одесі

В Одесі вночі прогриміли два вибухи

Фото: територію вибуху обстежують працівники МВС

Нагадаємо, в Одеській обл. будуть судити виробника вибухових пристроїв для терактів.