ua en ru

В Одесі чоловік "замінував" виборчу дільницю, щоб його дружина швидше повернулася додому

В Одесі чоловік "замінував" виборчу дільницю, щоб його дружина швидше повернулася додому Фото: одесит "мінував" виборча дільниця

Турботливому чоловіку загрожує від 2 до 5 років

В Одесі чоловік повідомив про "замінування" виборчої дільниці №511/302, щоб його дружина, яка була членом виборчої комісії, швидше повернулася додому. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Одеській області.

"40-річний одесит, який повідомив про "замінування" Одеського політехнічного університету, щоб швидше повернути додому свою дружину, яка була членом виборчої комісії на дільниці, розташованій на території навчального закладу", - йдеться в повідомленні.

Чоловік зателефонував у міліцію в день виборів, 25 жовтня, о 23:23, і повідомив, що в басейні Одеського політехнічного університету закладена бомба. Негайно в дію був введений оперативний план "Вибухівка". На місце події прибули фахівці і міліціонери, однак після перевірки об'єкта вибухових пристроїв та речовин не виявили.

В Одесі чоловік "замінував" виборчу дільницю, щоб його дружина швидше повернулася додому

Фото: в Одесі затримали "мінера" виборчої дільниці

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

В ході оперативно-розшукових заходів співробітники міліції спільно з СБУ встановили 40-річного одесита, який скоїв дане кримінальне правопорушення.

"Як пояснив підозрюваний, його дружина була членом виборчої комісії на дільниці, що знаходилася на території університету. Щоб виборчу комісію розпустили, і дружина швидше повернулася додому, чоловік вирішив зателефонувати на спецлінію "102" і повідомити, що об'єкт нібито заміновано", - розповіли в міліції.

Згідно із законодавством, за скоєне правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, 25 жовтня Одесі "замінували" Політехнічний університет.