ua en ru

В Одесі міліціонери викрадали студентів заради викупу

В Одесі міліціонери викрадали студентів заради викупу Фото: у міліціонерів-викрадачів знайшли наркотики

Співробітники міліції чатували студентів біля виходу з вузу, викрадали і погрожували порушити справу

В Одесі чотири міліціонери з управління протидії незаконному обігу наркотиків викрали двох студентів і вимагали викуп у їхніх батьків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Одеській області.

"Четверо працівників Управління протидії незаконному обігу наркотиків незаконно позбавили волі двох студентів вищого навчального закладу. Міліціонери вимагали та одержали 15 тисяч доларів США від батьків за звільнення і непритягнення їх дітей до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що подібні факти мали місце і раніше. Працівники міліції викрадали студентів на виході з навчального закладу, після цього, незаконно утримуючи їх, телефонували батькам і вимагали за їх звільнення 15 тис. дол. Співробітники управління внутрішньої безпеки задокументували два таких факти. На третій раз правопорушники були затримані.

Під час огляду автомобіля одного із затриманих працівників міліції були виявлені розфасовані пакети з наркотичною речовиною. Пакети вилучені та направлені на експертизу.

Також під час затримання двох правопорушників були виявлені і вилучені гроші в сумі 2 тис. 100 і 500 дол.

В даний час міліціонерів затримані та поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Прокуратурою відкрито кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 307 (збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про порушення кримінальних справ за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ в Одеській області затримала членів диверсійної групи, підготовлених спецслужбами Росії.