ua en ru

В Одесі ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми

В Одесі ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми Фото: в аеропорту "Бориспіль" затримали зловмисника, причетного до торгівлі людьми

Досудове розслідування триває

В Одесі ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Одеській області.

"Працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Одеській області, спільно з представниками слідчого управління, прокуратури області,Держприкордонслужби та Нацполіції України ліквідували міжнародний канал постачання українок до Китаю з метою подальшої сексуальної експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до профільного відомства в Одеській області неодноразово надходили повідомлення громадянок про те, що невідомі особи намагаються вивезти їх за кордон з метою подальшої сексуальної експлуатації. За даними фактами Слідчим управлінням ГУНП в Одеській області були відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

"В ході проведення слідчо-оперативних заходів в аеропорту "Бориспіль" в м. Києві, під час спроби перевезти дівчат через державний кордон України з метою подальшої сексуальної експлуатації, було затримано 31-річного раніше засудженого громадянина. Також працівники поліції затримали і його 42-річного спільника-іноземця, який тимчасово зареєстрований в м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у зловмисників виявлено та вилучено 2 банківські картки, мобільні телефони, документи та ноутбук. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за два роки в Україні збільшилося число жертв торгівлі людьми.