ua en ru

"Одессаоблэнего" звинувачується у розкраданні 20 млн гривень держкоштів

"Одессаоблэнего" звинувачується у розкраданні 20 млн гривень держкоштів Фото: "Одесаобленерго" звинувачується в розтраті держкоштів

Прокуратурою області проведено 19 обшуків

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення та розтрати коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) керівництвом ВАТ "ЕК Одесаобленерго" (більш 25% статутного фонду належить державі). Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно з повідомленням, органами прокуратури було встановлено, що під час виконання підрядними організаціями, з якими ВАТ "ЕК Одесаобленерго" в 2015 році уклало договори, інвестиційної програми по будівництву та реконструкції електромереж і підстанцій, на рахунки підприємств з ознаки фіктивності переведено близько 20 млн гривень.


Співробітниками прокуратури спільно з працівниками УСБУ в Одеській області і СУ ГУ НС в області проведено 19 обшуків в офісах основних підрядників публічного акціонерного товариства та приватних будинках їх керівників.

На сьогоднішній день слідство перевіряє версію про присвоєння зазначених коштів та їх розподілу між можливими учасниками угоди. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, Фонд держмайна готує аукціон з продажу держпакетів акцій "Запоріжжяобленерго" і двох ТЕЦ.