ua en ru

Черговий "гумконвой" РФ прибув на окупований Донбас

Черговий "гумконвой" РФ прибув на окупований Донбас Фото: колона "гумконвою"

Український кордон перетнув 41 автомобіль "гумконвою"

Сьогодні, 27 квітня 2016 року, російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (64-го), так званого "гуманітарного конвою". Про це сообщили в прес-службі Держприкордонслужби.

"Оскільки переміщення "гумконвою" знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прикордонників, з 6:50 до 7:40 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну всього було 2 колони "гумконвою" у складі з 41 автомобілем.

Так, у вантажівках нібито перевозили дитячі продукти харчування і один автомобіль - з медикаментами. Особливістю даного вантажу є невідповідність кількості вантажівок, заявлених у попередній ноті РФ. А автомобіль з медикаментами був заповнений лише на 10%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ 27 квітня 2017 року відправила в окуповані райони Донбасу 64-й так званий "гуманітарний конвой".