ua en ru

Черговий "гумконвой" РФ перетинає український кордон

Черговий "гумконвой" РФ перетинає український кордон Фото: "Гумконвой" РФ

Це вже 36-й "гумконвой" від Росії

Так званий "гуманітарний конвой" РФ, 36-й за рахунком, їде до неконтрольованої Україною частини державного кордону. Про це повідомляють російські інформагенції з посиланням на МНС Росії.

Повідомляється, що перед перетином державного кордону колона гумконвою РФ розділиться на дві частини, одна з яких вирушить в напрямку Донецька, інша - до Луганська.

Російська сторона запевняє, що понад 100 автомобілів везуть на контрольовану бойовиками частину Донбасу понад 1000 тонн гуманітарних вантажів.

Серед них мають бути харчі, медикаменти та предмети першої потреби.

Нагадаємо, попередній російський "грумконвой" прибув на Донбас 14 серпня. "Гумконвой" для Донецької обл. прибув до Макіївки. За даними сепаратистів, вантаж включав близько 500 тонн продовольчих товарів. Також у складі колони нібито прибула адресна гуманітарна допомога для "міністерства охорони здоров'я ДНР". Приблизно така ж кількість "гуманітарки" прибула до Луганська.

Відзначимо, що в Держдумі РФ розглянуть пропозицію про передачу санкционных продуктів в ДНР/ЛНР. Як повідомлялося, депутати Компартії РФ внесли до Держдуми законопроект, що пропонує вилучати санкційні продукти і передавати їх на потреби малозабезпечених жителів Донбасу.

"Автори законопроекту зазначають, що підпала під санкції продукція може бути використана в тому числі для надання гуманітарної допомоги жителям Донецька і Луганська, країнам, що постраждали від військових, збройних конфліктів, людям, що перебувають за межею бідності", - заявило російське РБК з посиланням на відповідний законопроект.