ua en ru

Черговий бойовик ДНР здався українським правоохоронцям

Черговий бойовик ДНР здався українським правоохоронцям Фото: СБУ

Бойовик розчарувався в "ідеалах ДНР"

Черговий бойовик так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) здався українським правоохоронцям. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

"23 вересня повернувся черговий бойовик незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР". З початку року він прибув у Донецьк та був зарахований "рядовим-стрілком " до терористичного угруповання "бригада Оплот". Він пройшов також курси підготовки під керівництвом російських офіцерів. За свідченням бойовика, разом з ним "навчалося" багато найманців з Росії", - йдеться в повідомленні.

Під час бойових дій "стрілок" виїжджав у район Докучаєвська, де чергував на постах терористів та здійснював візуальне спостереження за переміщенням українських військових підрозділів і техніки.

За його словами, бойовик розчарувався в "ідеалах ДНР" через алкоголізм та наркоманію серед найманців. Останньою краплею стало вбивство "командиром" підрозділу підлеглого.

У рамках програми він добровільно звернувся до органів МВС України з відповідною заявою про свою участь у незаконних збройних формуваннях "ДНР". Бойовик зізнався у вчинених злочинах та погодився надавати будь-яку допомогу слідству, що в подальшому може стати приводом для звільнення його від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, СБУ спільно з військовослужбовцями затримали на контрольному пункті громадянина Росії, який "проходив службу" в ДНР.